Δείτε περισσότερα

Leda Luss-Luyken – Έργα Τέχνης


Η Leda Luss-Luyken αποφοίτησε από τη σχολή Ecole d’Humanité στην Ελβετία και σπούδασε τέχνες και αρχιτεκτονική στη Ζυρίχη, στη Νέα Υόρκη και στο Μάντσεστερ. Κατά την περίοδο εκείνη επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τα έργα του Frank Lloyd Wright, Mies van der Rohe και Richard Neutra καθώς επίσης και από την ιαπωνική αρχιτεκτονική κήπων.
Στη συνέχεια ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως αρχιτεκτονική σχεδιάστρια και αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στη Νέα Υόρκη, δουλεύοντας εντατικά με σχέδια των Τσαρλς Έιμς, Χέρμαν Μίλερ και Έερο Σααρίνεν.
Αντλώντας από αυτή την εμπειρία, η Leda Luss Luyken εργάστηκε από το 1983 ως εννοιολογική καλλιτέχνης στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Έκανε μαθήματα ζωγραφικής με τον Άλφρεντ ντε Βιβάνκο, μαθητή του Εμίλ Νόλντε και συχνά καθοδηγείται από την Γκιζέλα Ζέλενρικ (Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και του Μονάχου).

ModulArt & RiceArt


Η Modulart αποτελεί μια εννοιολογική καινοτομία της Leda Luss Luyken, έναν «νέο τρόπο κίνησης στη ζωγραφική». Η Leda Luss Luyken έχει δημιουργήσει κύκλους ζωγραφικής χρησιμοποιώντας αυτή την πρωτοποριακή τεχνική: Millennium (1996 – 2002), Greek Spirit (2003 – 2005), Genesis (2006 – 2008), Dark Matter (2008 – 2010), Cosmos Sensual (2010 – 2011). Κάθε ένας από αυτούς τους κύκλους αποτελείται από περίπου 20 μεγάλα έργα ζωγραφικής 180:180 εκατοστά ή περισσότερο.

Η ModulArt της Luss-Luyken έχει εκτεθεί δημοσίως σε μουσεία στη Λειψία, Μόναχο, Βερολίνο και Φρανκφούρτη καθώς και σε σημαντικές ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στο Άμστερνταμ, Βερολίνο, Ζυρίχη και Μόναχο. Η Modulart της Leda Luss Luyken έχει καταχωρηθεί σε ένα κατάλογο, μια μονογραφία, στον κατάλογο ενός συλλέκτη και σε τρείς ταινίες.

Σύμφωνα με τη σύγχρονη τέχνη, η ModulArt ανήκει στην κατηγορία της εννοιολογικής τέχνης. Έτσι ο θεατής γίνεται ενεργός συμμέτοχος της τέχνης. Οι διαμορφωμένες εικόνες ανοίγουν νέες προοπτικές και αποκομίζουν βαθιά επίγνωση στο θέμα ενώ η καλλιτεχνική ανάπτυξη ενός έργου τέχνης παραμένει σε κατάσταση συνεχούς ροής.

Η RiceArt είναι έργο πολυμέσων σε διαφανές ρυζόχαρτο. Χρησιμοποιώντας αυτό το μέσο, η Leda Luss Luyken δημιούργησε τις ακόλουθες σειρές από πίνακες: The Aphrodite Series (2001); The Nike Series (2003); The Garden of Eden Series (2004); The E-motions Series (2005).

Κάθε μια από αυτές αποτελούνται από 20 και 30 έργα, κυρίως σε ινδικά και κινέζικα ρυζόχαρτα και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό και των δυο. Πολλά από τα θέματα αντλούνται από την αρχαία μυθολογία και η Luss Luyken μεταφέρει την ουσία τους στη νεωτερικότητα.

MODULART PDF